Wairau Valley House / Parsonson Architects

first_imgArchDaily Year:  “COPY” Photographs:  Paul McCredieSave this picture!© Paul McCredieRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesWoodBruagBalcony BalustradesWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. The property is located in the Wairau Valley, 10 minutes from Blenheim and close to the Wairau River as it snakes along the edge of the northern hills, a patterned rural landscape of farms, orchards, and vineyards.Save this picture!© Paul McCredieThe owners were keen on a house that had a connection to the land spatially and materially. They were interested in occupying the site with a sense of encampment, where different interlinked pavilions offered different areas of occupation and privacy or openness.Save this picture!© Paul McCredieWe housed the spaces beneath low sloping gable forms and looked to blur boundaries between the land and building. Heavy linear concrete walls feel part of the land and are used to define indoor and outdoor spaces. The gable roofs float over these to provide shelter and the comforts of home. The landscape is cultivated; lines of orchard trees and vines mark the land in regular patterns and the house responds with the lines of pergolas and posts ready for planting to integrate the house with the land further still.Save this picture!© Paul McCredieThe predominant materials used in the main spaces are concrete and Eucalyptus Saligna, which have been detailed and crafted to articulate the forms clearly and give a warm, engaging and natural feel.Save this picture!© Paul McCredieTo provide an economy to the construction the east and west end gable forms use standard truss roof construction and the spaces are lined in gib board, whereas the main spaces are more athletic and lofty where the family spends most of their time.Originally published January 17, 2013.Project gallerySee allShow lessSenator Pavilion House / Dayala + Rafael ArquiteturaSelected ProjectsGaleria Adriana Varejao / Tacoa ArquitetosSelected Projects Share Wairau Valley House / Parsonson ArchitectsSave this projectSaveWairau Valley House / Parsonson ArchitectsSave this picture!© Paul McCredie+ 21Curated by Paula Pintos Share Photographs Architects: Parsonson Architects Year Completion year of this architecture project Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/319688/wairau-valley-house-parsonson-architects Clipboard CopyHouses•Rapaura, New Zealand Wairau Valley House / Parsonson Architects Houses 2010 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/319688/wairau-valley-house-parsonson-architects Clipboard New Zealand CopyAbout this officeParsonson ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasRapaura3D ModellingWoodIcebergHousesNew ZealandPublished on October 27, 2019Cite: “Wairau Valley House / Parsonson Architects” 27 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?怀老谷别墅 / Parsonson Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *